Munskydd till barn, kan det fungera och vara bra?

Jag vet att debatten om munskydd går het. Är jag för eller emot? Ingetdera, men jag tycker att det kan vara klokt att använda skydden då risken för droppsmitta är hög. Det finns anledning att köpa munskydd så är det ju. Jag skulle ju till exempel inte vilja gå till tandläkaren och få en behandling utan att han har munskydd och handskar på sig.

Men vad gäller munskydd till barn är jag inte helt säker på att det fungerar. Eller snarare, jag kan säga att min syster som bor i Spanien faktiskt har förklarat att så är fallet. Där ska man ju ha munskydd. Alla barn över 6 år ska ha andningsskyddet på sig för att man på detta vis hoppas få bukt med spridningen av Corona-viruset som nu har lamslagit större delen av vår planet.

Vad säger syrran om munskydd?

Maggan säger att hennes barn sällan har munskydden på ordentligt. De åker ner på hakan om de inte ligger i fickan. Det är inte direkt så att poliser stoppar ungar som har munskydd på sned så det finns ingen större press om att göra något åt saken bland familjer och barn.

Så rent naturligt verkar det ju vara svårt att sätta munskydd på barn och det bör vi kanske tänka på. Barn som är över 6 år kan förvisso förstå varför och när alla andra har munskydden på kan de göra likadant. Men barn är naturliga och efter ett tag blir det jobbigt att andas i ett munskydd varpå det åker ner eller av.

Viktigt med bekväma munskydd

Något jag kan säga med säkerhet är att det finns anledning till bekväma munskydd om det ska bli något med detta. Jag har själv testat den vanligaste typen och kunde inte se mycket då mina glasögon immades igen. Det kan tänkas att munskydden med bättre passform fungerar bättre på detta vis.

Om barn ska ha munskydd och de samtidigt har glasögon kan det ju också tänkas att det inte blir så lyckat. Så jag tänker att det där med munskydd till barn blir en sak man får reglera lite. Om de kommer med och handlar kan man ju som förälder se till att de har skyddet på då det handlas i butiken.

Min summering av munskydd för barn och vuxna

I skolan och då det leks utomhus med vänner är det svårare att kontrollera. Min personliga åsikt är att munskydd kan ha sin plats även för barn men jag tror att det är viktigt att använda dem på rätt sätt. Det gäller till exempel att förstå att munskyddet som man hela tiden justerar med smutsiga händer faktiskt inte är en hjälp utan tvärtom något som kan öka risken för att få virus och bakterier i ansiktet och sedan vidare in i kroppen.

Det här kan ju även vara tänkbart för dig som ska köpa munskydd för barn. Dessa bör användas under uppsikt. Munskydd för vuxna, ja! För barn, under uppsikt!

Du får gärna kommentera med din åsikt, men kom ihåg, låt oss vara snälla mot varandra!

Relaterade Inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *