daglig massage

För mig är daglig massage en självklarhet!

Jag har varit inne på detta ämne förr och kanske borde jag utbilda mig till massör för jag älskar verkligen den här typen av friskvård. Sedan några år tillbaka så har jag som vana att genomföra någon form av massage varje dag. Ibland på klinik, ibland med hjälp av vän och ibland helt ensam.

Muskelknutor kan lösas upp!

Ont i ryggen beror inte sällan på muskelknutor som sitter i rygg, axlar och nacke. Ett tag kände jag det som att jag hade muskelknutor över hela ryggen men nu är det mycket bättre. Ett annat namn för dessa knutor är triggerpunkter eftersom smärtan känns om man trycker på punkten som då triggar känslan av smärta.

För att lösa upp knutorna så gäller det att få mer massage i vardagen. Det här har jag tagit upp förr men jag vill verkligen belysa hur viktigt det är. Om du jobbar med massagen så kan det göra enorm skillnad.

Det får kosta om det kostar

Det där med att professionell massage kostar en slant är ju något som får vissa att hoppa över den. Men jag ser massagen som lika självklar som nyttig mat. Precis som att jag ibland köper lite dyrare mat och frukt för att det är viktigt så bokar jag ibland in tider på massageklinik.

Mitt tips är att du får massage på Södermalm från STHLM Physique. De vet vad de pysslar med! Men om du inte är i Stockholm så finns det ju säkert mycket bra alternativ i din stad. Missa inte utbildningar som Axelssons. De kan erbjuda gratis eller billig massage genom att elever får öva på dig.

Detta kan ju fungera om du inte har något allvarligt problem och mest vill få avkopplingen. Annars säger jag bara att det lika gärna kan få kosta för du investerar i din hälsa och ditt liv. Dessutom kan massage göra en massa gott just nu. Den kan reducera illamående, få bort huvudvärk och mer!

Så det är bara att säga okej till massage när du får den erbjuden. Detta oavsett om det är en kollega som kan knåda din nacke lite eller någon annan som gärna delar med sig av denna hälsa. Ett tips är att byta massage. Du ger en kollega massage och får sedan samma sak tillbaka.

Ta det hela steg för steg

Sist men inte minst så menar jag inte att man måste gå från noll massage per dag till en timme per dag. De är inte realistiskt. Ta det hela steg för steg. Du kan börja med en lite massagestund på 10 minuter per vecka. Kanske med en massagepicka på helgen.

När detta känns som en självklarhet så bygger du på med mer. Till sist kommer du att inse att massagen är en så självklar del av ditt liv samt att den gör så stor skillnad!

Relaterade Inlägg