Dagens tips är att säga okej bra

Är du trött på din gubbe? Du är inte ensam! De kan vara rätt tjatiga de där typerna. Fast vem säger att du måste bli irriterad. Det är ju faktiskt upp till dig. Om du tycker att det är oförskämt att hävda att du styr över dina känslor kan du sluta läsa nu. Du kan fortsätta att låta den där gubben göra dig arg, irriterad och allt annat. Men om du tänker att det kanske inte vore så dumt att själv bestämma hur du ska känna ska du läsa vidare.

När gubben säger något dumt

Låt oss säga att din lilla gubbe säger till dig att nu har du minsann lagat en trist middag igen. Han vill ju ha pannkakor med blåbär. Nu kan du springa ut i skogen som en liten teskedsgumma och muttra medan du plockar de blå bären. Eller så kan du säga okej bra.

Samtidigt som du säger okej bra tänker du följande:

Var det en trist middag?

Här kan ditt svar vara ja eller nej beroende på hur du tycker att maten du just lagat och serverat smakade.

Behöver jag bli upprörd för att han tycker att det inte var så gott?

Här väljer du om du ska bli sur eller om det kanske är lika bra att strunta i att gubbstrutten hellre ville ha något som smakade lite annorlunda.

Lägg till detta att du är en sådan kanonkvinna som faktiskt delade det du lagade med den där personen som uppenbarligen inte har lärt sig att tystnad är guld.

 

Och lite senare när du inser att du bara höll tyst och sorterade lite inuti dig själv inser du att det här sparde dig ett tjafs med en gubbe som ändå inte fattar vad du pratar om.

Dagens tips:

Säg okej bra, jobba med dig själv och strunta i den där gubben så lever ni längre båda två!

Relaterade Inlägg